Skola Sedlare slika za sajt

Школа данас

Бранкови ђаци број 17

Објављен је најновији број  Бранкових ђака. Кликом на насловну страну отворићете галерију школских новина.

Naslovna strana17

Школа данас

  Skola danas

 Основну школу „Бранко Радичевић“ данас чине матична осморазредна школа у Седлару и издвојена четворогодишња одељења у селима Ђуринац, Роћевац, Тропоње, Суботица, Купиновац и Роанда. Школу похађа и један број деце из Бусура и Јасенова.

Површина коју школа заузима износи 4000м2, а укупан број учионица којима располаже је 30.

Зграда матичне основне школе простире се на површини од око 2000м2. Поседује 15 учионица и лабораторија, просторију за предшколце, библиотеку, салу за физичко и спортске терене. Поред тога, школа поседује радионицу и школску кухињу, а 2013. године је изграђена и летња учионица у дворишту школе. Свака од учионица садржи савремена наставна средства, а по опремљености се издвајају кабинет за мултимедијалну наставу и кабинет информатике.

 

Настава се у подручним одељењима одвија у укупно 18 учионица. У склопу сваког издвојеног одељења налази се и ђачка кухиња. Сва подручна одељења поседују неопходне услове за рад и опремљена су потребним техничким средствима.

Школу похађа 207 ученика распоређених у 21 одељење.

У години јубилеја матична школа броји 33 ученика у разредној и 117 у предметној настави. У комбинованом одељењу првог и трећег разреда наставу води учитељица Татјана Живановић, одељење другог разреда води учитељица Наташа Раденковић и одељење четвртог разреда учитељица Даница Обреновић. Предметну наставу реализује 24 наставника.

Skola danas nastavnik sala

Наставу води високообразовни кадар који настоји да континуирано унапређује квалитет наставе. Напредак и квалитетно образовање ученика најважнији су задаци наше школе. У ту сврху посебну пажњу посвећујемо и активном учешћу родитеља. Очување и неговање традиције школе, као и одржавање квалитетних сарадничких односа међу ученицима, наставницима и родитељима мисија су на чијим темељима градимо пут ка будућности.

Kolektiv 2017

Колектив Основне школе „Бранко Радичевић“, 2017. година