Skola Sedlare slika za sajt

Битка за знање

Nis 1

У суботу 24. фебруара у Београду, Новом Саду и Нишу више од 300 старијих основаца из свих крајева Србије учествовало је на регионалном такмичењу КОДиграње, у оквиру којег су се надметали у програмирању мБот робота.

Ученички тимови имали су највише сат времена за решавање задатка који је подразумевао да робот треба да пређе стазу на тачно одређен начин, а на резултат је поред прецизности кретања робота утицало и време за које робот пређе стазу, као и време за које ученици заврше задатак.

Ово је већ друга година да се такмичење КОДиграње спроводи и то у три фазе: онлине коло, регионално (физичко такмичење), као и финале. По 10 најбољих екипа које су у Београду, Новом Саду и Нишу оствариле најбољи резултат учествоваће у великом финалу које ће се средином априла организовати у Београду, а за најбоље ће бити обезбеђене вредне ИТ награде.

Екипа  ОШ „Бранко Радичевић“ у саставу Милица Јанковић 8/2 и Јована Јовановић 8/2 учествовала је на регионалном такмичењу, и остварила је запажен резултат.  У конкуренцији 32 школе  наше ученице су успеле да освоје пласман на државни ниво такмичења.  Иако малобројније  (једина  двочлана екипа) и једина женска екипа, задатак су завршиле у предвиђеном року, робота су одлично програмирале и освојиле су  340 поена  од максималних 350.

На такмичењу су учествовале школе из: Параћина, Ниша, Пирота, Крагујевца, Врњачке бање, Краљева, Врања, Бора, Алексинца... 

Nis 2 Nis 3