Skola Sedlare slika za sajt

Jубилеј – 130 година постојања

Основна школа „Бранко Радичевић“ у Седлару 22.9.2017. прославила је значајан јубилеј – 130 година постојања. Од свог оснивања, сада већ давне 1887. године, школа је испратила многе генерације. Свака од њих је приносила нешто своје, даривала дух свог времена и оплемењивала. Огроман је број деце прошао кроз ходнике школе за све ове године постојања, готово преко 5000, а знање је преносило преко 200 просветних радника. Основну школу „Бранко Радичевић“ данас чине матична осморазредна школа у Седлару и издвојена четворогодишња одељења у селима Ђуринац, Роћевац, Тропоње, Суботица, Купиновац и Роанда. Школу похађа и један број деце из Бусура и Јасенова.

У недељи јубилеја организоване су спортске игре и песнички сусрети, изложба старих фотографија из школске архиве, као и изложба слика Ресавке Никодијевић, бивше наставнице. На дан прославе јубилеја у дворишту школе откривена је биста Бранка Радичевића, песника по коме школа носи име. Програм прославе настављен је у Центру за културу у Свилајнцу, где је уприличена Свечана академија. У програму су учествовали како бивши тако и садашњи ученици школе, а специјални гости били су глумци Никола Угриновић и Слободан Тешић, ГК Евита, оркестар Хармоника и певачка група Возглас.

Значајан јубилеј био је и прилика да најбољи добију признања. Свечано су уручене плакете истакнутим појединцима, ученици генерације, донаторима и пријатељима школе који континуирано доприносе и унапређењу развоја школе.

Dolazak gostiju

dr

Orkestar harmonika4

balerine 2

Hor

Nagradjeni gosti